جستجو

تبلیغات



آب فوق دااااااغ

    برای جوشیدن یک مایع ( تشکیل ، بزرگ شدن و خروج حباب های بخار مایع از سطح آن ) ، لازم است دمای مایع به اندازه کافی بالا رفته باشد تا فشار بخار مایع با فشار هوای اطراف برابر شود . اما اگر مایع به دمایی بالاتر از دمای جوشش برسد ، اما نجوشد ، مایع « فوق داغ » به دست می‌آید . nasrollahi5.blogfa.com

    اما سوال این است که دلیل به جوش نیامدن مایع در دمایی بالاتر از دمای جوشش چیست ؟ پاسخ بسیار ساده است ؛ دلیل این پدیده ، ممانعت کشش سطحی مایع از تشکیل بخار است ؛ مشابه زمانی که شما می‌خواهید با دمیدن هوا به درون یک بادکنک ، آن را پرباد کنید . ممکن است فشار دمیدن شما از فشار هوای بیرون بادکنک بیشتر باشد ، اما مقاومت جداره بادکنک ، اجازه افزایش حجم آن را نمی‌دهد .

    در مورد آب فوق داغ ، فشاری اضافی برای غلبه بر کشش سطحی نیاز است . این فشار اضافی ، با قطر حباب رابطه عکس دارد ، لذا تشکیل حباب های جدید دشوارتر از افزایش حجم حباب های موجود خواهد بود . nasrollahi5.blogfa.com

     امکان فوق داغ شدن در ظروفی با دیواره صاف و محتوی مایعات عاری از ناخالصی ، زیاد است ؛ زیرا امکان تشکیل حباب در این گونه ظروف کم است . اما در ظروف دارای شیار و محتوی مایعات ناهمگن ، به دلیل دربرداشتن حباب های هوای به دام افتاده ، امکان فوق داغ شدن کمتر است . nasrollahi5.blogfa.com

    در ماکروفرها ( مایکروویوها ) می‌توان پدیده فوق داغ شدن آب را مشاهده کرد ؛ آب به دمایی بالاتر از دمای جوش خود می‌رسد اما به جوش نمی‌آید ؛ چراکه بخار آب فرصت هسته زایی پیدا نمی‌کند . اما به محض ورود یک جسم خارجی ( مثل نمک یا شکر ) به آب فوق داغ ویا هم زدن آن ، آب به طور ناگهانی به جوش می‌آید و به اطراف پرتاب می‌شود . اگر این آب داغ بر روی دست و صورت کسی بریزد ، سوختگی شدیدی ایجاد می‌کند . لذا توصیه می‌شود که برای به جوش آوردن آب در ماکروفرها ، به آب یک جسم خارجی مثل ماسه یا خرده شیشه اضافه گردد . این کار باعث جلوگیری از تشکیل آب فوق داغ می‌شود .

    در فیلم زیر ، تشکیل آب فوق داغ را درون یک ماکروفر مشاهده کنید .

    دانلود فیلم آب فوق داغ (87/4مگابایت)


    این مطلب تا کنون 36 بار بازدید شده است.
    ارسال شده در تاریخ چهار شنبه 29 بهمن 1393
    منبع
    برچسب ها : مایع ,حباب ,تشکیل ,فشار ,دمای ,دلیل ,دمایی بالاتر , nasrollahi5 blogfa ,تشکیل حباب ,محتوی مایعات ,دمای جوشش ,
    آب فوق دااااااغ

تبلیغات


    تبلیغات شما در این قسمت

پربازدیدترین مطالب

آمار امروز پنجشنبه 10 فروردين 1396

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده

تگ های برتر